OVO će vam pomoći da izgledate kao Japanke: Osjećaju se kao da im je 18, a gaze 30-e

OVO će vam pomoći da izgledate kao Japanke: Osjećaju se kao da im je 18, a gaze 30-e

Japanke se smatraju među najljepšim i najelegantnijim ženama na svijetu. Sa 30 izgledaju kao im je 18, sa 40 kao da imaju 25 godina, i imaju najduži životni vijek.

Sajt Bright Side odlučio je da otkrije tajne u ishrani i životnim navikama žena u Japanu, koje su se pokazale kao veoma korisne.

Bogata i balansirana ishrana

Rasprostranjena je zabluda da Japanke jedu samo suši – njihova ishrana je mnogo šira od toga. Vole ribu, morske plodove, povrće, soju, pirinač, voće i zeleni čaj. Takođe, izbjegavaju visokokaloričnu i brzu hranu.

Bitno je da namirnice budu svježe i sezonske. Sezonska riba im je omiljena. Zimi obično jedu meso, ribu, supu i piju tople napitke, dok na ljeto jedu hladnu supu, morske plodove i salate.

Način pripremanja hrane

Japanke tradicionalno spremaju hranu tako što je dinstaju, griluju, kuvaju na pari, ili prže u specijalnom tiganju sa minimalno ulja. Povrće je isjeckano sitno tako da izgleda bolje na tanjiru i brže se skuva. Prednost ovakvog načina spremanja je taj što hrana zadrži mnogo više nutritivnih vrijednosti.

Supa od povrća je njihova baza za mnoga jela. Japanke su obazrive sa začinima, što znači da ih vrlo malo stavljaju.

Kultura obedovanja

Obedovanje je ritual u Japanu. Jedu sporo, hrana je isjeckana na komadiće, jede se iz malih tanjira sa malim priborom. Rijetko kad dekorišu hranu, trude se da jelo ima prirodan ukus i izgled. Nikada ne stavljaju više vrsta jela u jedan tanjir, i nikada tanjir ne pune do vrha. Kada se ovako obeduje, nemoguće je prejesti se.

Pirinač umjesto hljeba

Pirinač je osnova svakog jela, a kuva se bez soli i putera. Srbi su poznati kao nacija koja konzumira bijeli hlejb, koji u sebi ne sadrži mnogo korisnih materija, a goji.

Doručak je njihov glavni obrok

Doručak je njihov najsadržajniji obrok – sastoji se od nekoliko vrsta jela – riba, pirinač, omlet, miso supa, jela od soje sa povrćem, morskim plodovima i čaj.

Zamjena za slatkiše

Dezerti se kod njih rijetko konzumiraju, a kada ih i ima, onda su prilično dijetalni. Nema kolača i kremova, već sladoleda od pirinča (mocha). Svi njihovi dezerti su sa malo masnoće i šećera, koji bi nama skoro sigurno bili neukusni. Ipak, čak su im i dezerti zdravi i laki za stomak, što se nikako ne bi moglo reći za naše slatkiše.

BIZLife

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.