Kupanje u moru tokom menstruacije? Ovo morate da znate
Ilustracija

Kupanje u moru tokom menstruacije? Ovo morate da znate

Ukoliko ste baksuz koji dobije menstruaciju tokom ljetovanja onda vas sigurno muči pitanje da li smijete da se kupate dok krvarenje traje. Sve žene tempiraju odlazak na godišnji sa menstrualnim kalendarom.

Međutim, oni dani znaju da porane ili okasne, pa nerijetko prokrvare dok su na moru. U tom slučaju sve žene muči pitanje da li je pametno da ulaze u vodu ili ne. Ljekari kažu da možete da se kupate, ali morate da poštujete sljedeća pravila.

Ukoliko ste dobili menstruaciju savjet je da izbjegavate kupanje u moru ukoliko je voda hladna. Žene su veoma osjetljive tokom krvarenja i lakše možete da prehladite jajnike.

Ukoliko već ne možete da se suzdržite i morate da se bućnete u more, znajte da morate da se okupate čim izađete napolje. Naime, osim tuširanja, neophodno je i da promijenite tampon i obavezno obucite suvi kupaći. Vodite računa da sve ovo radite u higijenskim uslovima i sa čistim rukama, kako ne bi došlo do infekcije.

Tokom onih dana bilo bi poželjno da se sunčate na ležaljkama. Na taj način ćete spriječiti da vam pijesak zađe tamo gdje ne treba.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.