Na Igrama malih zemalja Evrope 31 medalja za Crnu Goru

Veliki uspjeh

Na Igrama malih zemalja Evrope 31 medalja za Crnu Goru

Crnogorski reprezentativci nastup na Igrama malih zemalja Evrope u San Marinu završili su sa 31 medaljom - 13 zlatnih, šest srebrnih i 12 bronzanih.

Posljednjeg takmičarskog dana zlatne medalje osvojile su atletičarke Slađana Perunović i Kristina Rakočević, srebrna odličja pripala su košarkašima i atletičarki Ljliljani Matović, a bronzane stonoteniserima Filipu Radoviću i Ivoni Petrić.

Zlatne medalje osvojili su i džudisti Danilo Pantić, Marko Bubanja, Arso Milić, Elma Ličina i Ivana Šunjević, boćar Miroslav Petković, atletičarke Marija Vuković i Ljiljana Matović u skoku u dalj i boćari Miroslav Petković i Đuro Milanović u dublu, muški i ženski tim džudo reprezentacije.

Srebrne madalje pripale su atletičaru Tomašu Đuroviću, džudisti Balši Sinanoviću, muškom i ženskom stonoteniskom dublu Filipu Radoviću i Luki Bakiću, odnosno Snežani Ćulafić i Ivoni Petrić,

Bronzani su bili džudisti Jusuf Nurković i Jovana Peković, muški i ženski stonoteniski timovi, boćar Đuro Milanović, atletičari Ivan Kukuličić, Slađana Perunović i Kristina Rakočević i Anđela Miličković u streljaštvu i streličari Milan Borović i Mina Šibalić u konkurenciji mješovitih parova.

Crnogorski sportisti u generalnom plasmanu zauzeli su četvrto mjesto,iza Luksemburga sa 94 (36-36-22), Kipra 77 (28- 30- 19) i Islanda sa 55 (24- 14 -17) medalja.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.