Kopenhagen: Policija pucala u naoružanu osobu u blizini zabavnog parka
Foto:AA

Kopenhagen: Policija pucala u naoružanu osobu u blizini zabavnog parka

U danskoj prijestonici Kopenhagenu neutralisana je osoba koja je navodno sa oružjem u ruci prilazila policiji, javile su agencije.

Građani i turisti bili su u panici jer su se u blizini zabavnog parka Tivoli u Kopenhagenu čuli pucnji. Prema navodima, jedna osoba sa oružjem u ruci kretala se prema policiji koja je bila u rutinskoj kontroli.

Policija je otvorila vatru i neutralisala naoružanu osobu. Građani i turisti koji su se nalazili u blizini mjesta događaja bili su u panici misleći da se radi o terorističkom napadu, navodi Anadolija.

Jedan dio ulice između Tivolija i Trga Kopenhagen bio je zatvoren za saobraćaj. Iz policije ovog danskog grada nisu dali informacije o zdravstvenom stanju osumnjičene osobe te događaj nisu okarakterisali kao teroristički napad.

Očevici navode da je policija navodnom napadaču pucala u pravcu glave. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.