Toti igrao oproštajni meč za Romu
Frančesko Toti

Toti igrao oproštajni meč za Romu

Fudbaleri Rome savladali su ekipu Đenove u posljednjem kolu Serije -rezultatom 3:2 i na taj naćin izborila plasman za Ligu šampiona.

Na 'Olimpiku' je viđena prava drama, ali je ekipa 'Vučice' pobjedom ispratila legendarnog kapitena Frančeska Totija koji poslije 25 godina karijere završava fudbalsku karijeru.

Kapiten "vučice" je u igru ušao u 54. minutu umjesto Salaha i zaslužio ovacije.

Gosti su iznenadili domaćine golom u talentovanog 16-godišnjaka Pjera Pelegrija, na asistenciju Darka Lazovića u trećem minutu, da bi samo sedam minuta kasnije Edin Džeko izjednačio. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. 

Frančesko Toti je uz ovacije ušao u 53. minutu i tako upisao svoj 786. nastup za 'Vučicu. 

Vođstvo Romi donio je De Rosi u 74. minutu, poslije akcije Strotmana i Džeka, a onda je na scenu nastupio srpski fudbaler. Darko Lazović samo pet minuta kasnije donosi izjednačenje za pravi šok u Rimu - 2:2. 

Nekoliko minuta kasnije imao šansu i da donese novo voĐtvO Đenoi, ali je pogodio stativu. 

Roma je iskoristila promašaj protivnika i golom Dijega Perotija u 90. minutu ostvarila važnu pobjedu u utakmicu koju je obilježio oproštaj dugogodišnjeg kapitena Frančeska Totija. 

Toti je ušao u igru u 54. minutu, uz velike ovacije punih tribina stadiona Olimpiko u Rimu. 

Fudbaleri Rome su na teren izašli u majicama posvećenim Totiju, što su učinili i igrači Rome, koji su poslali poruku: "25 sezona u jednom dresu, 785 utakmica, 307 golova, svjetski šampion 2006. Frančesko Toti je dio fudbalske istorije". 

Napoli je bio siguran u Đenovi i ubjedljivo je pobijedio Sampdoriju sa 4:1. Strelci su bili Dris Mertens, Lorenco Insinje, Marek Hamšik i Hoze Kaljehon, dok su golove za domaćina dali Fabio Kvaljarela i Rikardo Alvares.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.