Kralj se vratio na tron: 33 titula u istoriji Reala

Šampion poslije pet godina

Kralj se vratio na tron: 33 titula u istoriji Reala

Fudbaleri Real Marida postali su šampioni Španije poslije petogodišnje pauze!

Tim Zinedina Zidana je skinuo sa trona najvećeg rivala Barselonu sa tri boda više.

Real je u posljednjem kolu savladao Malagu 2:0 u Andaluziji i zaokružio seriju od šest pobjede nakon poraza u "El Klasiku" kojim je ugrozio titulu.

Sve je bilo jasno već u drugom minutu kada je Kristijano Ronaldo 25. golom u sezoni donio prednost, a posljednje nedoumice je definitivno otklonio Karim Benzema u desetom minutu drugog poluvremena. 

Barselona je u posljednjem kolu uzalud savladala Eibar 3:2 na Nou Kampu, poslije preokreta. Gosti su vodili 2:0 do posljednjih 30 minuta golovima Inuija, smanjio je Žunka autogolom u 63, da bi u 69. Mesi promašio penal. 

Ipak, samo četiri minuta kasnije Luis Suares poravnjava, a Argentinac se iskupljuje iz drugog penala potogkom za pobjedu. 

Real je osvojio 33. titulu šampiona Španije, po čemu je odavno rekorder, a imaće šansu da prvi put poslije više od pola vijeka osvoji duplu krunu sa evropskim trofejom. 

"Kraljevski" klub će 3. juna igrati u Kardifu protiv Juventusa, u finalu Lige šampiona. Zidanov tim ima šansu da postane prvi koji je odbranio titulu prvaka Evrope od osnivanja LŠ.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.