O finansiranju KotorArta sljedeće sedmice

O finansiranju KotorArta sljedeće sedmice

Zbog činjenice da Ministarstvo kulture još nije definisalo budžetska sredstva za Međunarodni festival KotorArt, direktori svih programskih segmenata saglasni su da su uslovi rada izuzetno otežavajući i demotivišući, navedeno je u saopštenju.

''Teško je kvalitetno se baviti kompletnom pripremom festivala, ugovaranjem sa domaćim i inostranim umjetnicima, ansamblima i njihovim agencijama kao i dogovaranjem poslova na lokalnom nivou kada se radi bez znanja ukupne finansijske podrške. Iz ovih razloga dobra je dugo očekivana vijest iz Ministarstva kulture da će se pokrovitelji festivala, predstavnici Ministarstva i Opštine Kotor sastati naredne sedmice''- navedeno je u saopštenju.

Evropska praksa za festivale ovog obima je, kako kažu, da su budžeti definisani godinu ranije i nerijetko se oni procentualno vezuju za budžete pokrovitelja.

Safestivala

''Opština Kotor svoja davanja za KotorArt obično određuje krajem godine'', saopšteno je iz PR službe KotorArta.

IX Međunarodni festival KotorArt planiran je za period od 29. juna do 14. avgusta sa preko 200 programa, koje će izvesti umjetnici iz više od 20 zemalja širom planete, podijeljeni u pet programskih segmenata: Kotorski festival pozorišta za djecu, KotorAPPS, Don Brankovi dani muzike, Pjaca od filozofa i Festival klapa Perast. Zajedničko otvaranje planirano je za 29. jun u Kotoru.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.