Unaprijeđena saradnja CG i Makedonije na polju kulture i obrazovanja

Potpisan Protokol o saradnji sajmova u Podgorici i Skoplju

Unaprijeđena saradnja CG i Makedonije na polju kulture i obrazovanja

Predstavnici Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i Međunarodnog sajma knjiga u Skoplju potpisali su danas Protokol o saradnji, koji predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje na polju kulture i obrazovanja dvije zemlje.

Protokol su potpisale Sanja Kondarko, generalna direktorka Sajma knjiga u Skoplju, i Miada Šukurica Gorčević, koordinatorka projekta Podgoričkog sajma.

-Potpisani Protokol predviđa, između ostalog, međusobnu saradnju u organizaciji i promociji sajmova, što će dovesti do bolje povezanosti kako izdavačkih kuća dvije zemlje, tako i autora koji će dobiti priliku da svoja djela predstave široj javnosti. Takođe, stvaraju se uslovi za efektivan nastup makedonskih izdavača na Sajmu knjiga u Podgorici, a potpisivanje protokola će biti dodatni podsticaj i za crnogorske izdavačke kuće da nastupaju na Sajmu knjiga u Skoplju. Potpisivanje ovog protokola svakako je suštinski događaj koji otvara dalji put kulturne saradnje i jačanje veza Crne Gore i Makedonije -  saopštila je Alenka Vujović Pr Međunarodnog podgoričkog sajma.

Podsjeća se da je slične protokole Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja sklopio je između ostalih i  sa sajmovima knjiga u Beogradu, Bukureštu i Pekingu.

Sajam knjiga u Skoplju, koji se ove godine održava  od 4. do 10. aprila 2017. godine, najposjećenija je manifestacija ove vrste u Makedoniji, koja godišnje okuplja oko 100 izlagača i koju obično posjeti blizu 50. 000 posjetilaca.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.