Vozač uletio među radnike, poginula Nišlijka (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

Tragedija u fabrici Leoni

Vozač uletio među radnike, poginula Nišlijka (VIDEO)

Nišlijka Irena Ilić (29) je poginula, a još najmanje sedam osoba je povrijeđeno kada je rumunskom gradu Pitešti vozač BMW-a uletio kolima u prostor fabrike "Leoni", saznaju Novosti.

Tragedija se dogodila jutros u 9 časova i 34 minuta dok su radnici bili na pauzi. Među povrijeđenima je najmanje još dvije radnice iz Srbije A. R. (29) i B. G. (33).

Vozač BMW-a izgubio je kontrolu nad vozilom, probio ogradu i uletio u prostor gdje su radnici bili na pauzi.

"Leoni potvrđuje da se dogodila nesreća u Piteštiju jutros u 9,34 časova, a među žrtvama su zaposleni kompanije. Moramo sa žaljenjem da prihvatimo da je jedna zaposlena u Leoniju ubijena, a pet povrijeđeno", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

"Veoma smo uznemireni zbog tragedije i duboko žalimo zbog smrti i povrede naših zaposlenih. Naše misli su, posebno sa porodicom žrtve. Leoni će pružiti podršku pogođenim porodicama na nebirokratski način", najavljuje se iz Leonija.

Prostor gdje radnici provode vrijeme za pauze nalazi se napolju, ali je ograđeno žicom i pleksiglasom.

Ambasador Srbije u Bukureštu Branko Branković potvrdio je za Tanjug da je jedna srpska državljanka poginula u nesreći u rumunskom gradu Pitešti, a da se dvije osobe nalaze u bolnici.

"Jedna osoba je poginula, a dve osobe se nalaze u bonici, od kojih jedna ima vrlo ozbiljne povrede glave, a druga je samo u šoku, bez ozbiljnih povreda", izjavio je Branković i dodao da su te informacije dobili iz bolnice, a da još čekaju objašnjenje od policije.

"U policiji obećavaju da će nam dati kompletan izveštaj što prije", rekao je Branković.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.