Šokantno: Šta se sve krije u ružu za usne?
Ilustracija

Mračna strana ljepote

Šokantno: Šta se sve krije u ružu za usne?

Postoji mnogo stvari koje ne znate o ružu kojeg dame, bez pretjeranog razmišljanja, nanose na usne.

Prosječna žena tokom svog života pojede između 1,5 i 2,5 kilograma ruža i sjaja za usne, tvrde istraživanja.

Takođe, veliki broj ruževa za usne, čak i onih koje proizvode luksuzni brendovi, u sebi sadrži olovo koje je toksično i u najmanjim koncentracijama. Uz olovo, u ruževima se nalaze i drugi teški metali poput kroma, kadmija, arsena, žive, mangana, aluminijuma, piše gurl.com

Uz sve to, morate biti svjesni da se u vašem ružu vjerovatno nalaze i izmrvljene bube koje žive u mnogim prirodnim bojama. Kako biste ovo izbjegle, potražite ruževe koji su veganski, prenosi net.hr

Uz bube, u ruževima se može pronaći i životinjska mast, posebno ovčija, i kravlji mozak… Zvuči prilično, odvratno, zar ne?

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.