Švajnštajger potpisao za Čikago
Bastijan Švajnštajger

Jednogodišnji ugovor

Švajnštajger potpisao za Čikago

Njemački fudbaler i dosadašnji igrač Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger saopštio je danas da će karijeru nastaviti u MLS ligi, u ekipi Čikago Fajera.

Mančester junajted je dao dozvolu bivšem kapitenu Njemačke da napusti klub, a prema navodima Čikago Tribjuna, potpisao je jednogodišnji ugovor i zaradiće 4,5 miliona dolara, prenosi Beta.

"Tokom karijere, uvijek sam tražio mogućnost da ostvarim pozitivan uticaj i da pomognem. Moj prelazak u Čikago se ne razlikuje mnogo. Tokom razgovora sa generalnim menadžerom (Nelsonom Rodrigesom) i trenerom Veljkom Paunovićem uvjerio sam se da klub ima dobru viziju i filozofiju i ja želim da pomognem u tom projektu", naveo je Švajnštajger u saopštenju.

Švajnštajger je sa Čikagom pregovarao i prošle godine, ali je odlučio da ostane u Junajtedu. Ekipa Čikaga ga je ponovo tražila, a ovog puta je njemački fudbaler pristao da se preseli u SAD pošto nije u planovima trenera Žozea Murinja. On je od početka ove sezone odigrao samo četiri utakmice za Junajted, ali nijedan u Premijer ligi.

"On će u svlačionici biti primjer velikog šampiona. On i dalje neko ko može da na terenu pokaže mlađim igračima kako treba da se ponašaju, razmišljaju i da rade zajedno kako bi doveli sebe na taj nivo", rekao je trener Čikaga Veljko Paunović.

Švajnštajger je, prije dolaska u Junajted 2015. godine, cijelu karijeru proveo u dresu Bajerna iz Minhena. Sa njemačkim klubom je osvojio osam titula u Bundesligi, kao i Ligu šampiona 2013. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.