Iran planira da zabrani društvene mreže
Foto: Thinkstock

Iran planira da zabrani društvene mreže

Glavni iranski tužilac Muhamed Džafer Muntazeri poručio je da internet ima svoje prednosti, ali da može da se pretvori u pakao,.

Kako javlja iranska novinska agencija IRNA, Muntazeri je na jednom skupu u Teheranu govorio o mogućim zabranama kada su u pitanju internet i društvene mreže. 

"Koliko god internet imao svojih prednosti, on može da se pretvori u pakao", rekao je Muntazeri. 

Tužilac se osvrnuo i na kritike na račun države u vezi sa ograničavanje korišćenja interneta. 

"Govore nam 'ne zatvarajte tu aplikaciju, ne oduzimajte narodu slobodu'. A kakva je to sloboda?", upitao je Muntazeri, i dodao da "Zapad na sve načine ulazi u kulturološki rat protiv muslimanskih društava". 

Naveo je Kinu kao uzor kada su u pitanju internet i društvene mreže. 

"Kina, koja ima vrlo mali procenat muslimanskog stanovništva, ne dozvoljava ulazak Zapadnoj kulturi u svoju zemlju. Zašto mi to ne bismo uradili?", poručio je Muntazeri. 

Hasan Rouhani je dolaskom na funkciju predsjednika države 2013. godine najavio slobodniji pristup medijima i internet za stanovnike Irana. Ali, njegove riječi tada su naišle na oštre kritike od strane konzervativnih opozicija.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.