Putin optužio NATO za provokaciju: Pokušavaju nas uvući u sukob
Vladimir Putin

Miješanje NATO-a u unutrašnje poslove

Putin optužio NATO za provokaciju: Pokušavaju nas uvući u sukob

Predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio je NATO alijansu za konstantnu provokaciju te pokušaj uvlačenja Rusije u sukobe.

Na sastanku Federalne službe bezbjednosti Ruske Federacije (FSB) u Moskvi Putin je podsjetio da je NATO, na prošlogodišnjem sastanku u Varšavi, po prvi put od 1989. godine, Rusiju okategorisao kao prijetnju po alijansu te da je tada kao službena misija usvojeno odbijanje Rusije, javlja Anadolija.

Putin je upozorio da NATO, čije vodeće članice nastavljaju sa procesom raspoređivanja strateškog i konvencionalnog naoružanja izvan svojih granica, "provociraju Rusiju".

"Pokušavaju nas uvući u sukob", kazao je ruski predsjednik.

Putin je optužio NATO alijansu za miješanje u unutrašnje poslove Rusije te pokušaj destabilizacije zemlje. On je ujedno to ocijenio "zabrinjavajućim". Putin je istakao kako bi uspostavljanje dijaloga između ruskog obavještajnog servisa i obavještajnih agencija SAD-a i drugih zemalja članica alijanse bilo od opšte koristi.

"Rusija nije odgovorna za narušavanje dijaloga sa obavještajnim službama drugih zemalja. Sve zemlje i međunarodne institucije moraju sarađivati u borbi protiv globalnog terorizma, jer svaka informacija o teroristima ili finansiranju terorista znatno uvećava djelotvornost naše zajedničke borbe. Zbog međusobnog vojno-političkog i ekonomskog nadmetanja globalnih i regionalnih sila, na Bliskom istoku, u Aziji i Africi traju krvavi sukobi", kazao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin tokom obraćanja na sastanku FSB-a u Moskvi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.