Bajern deklasirao Arsenal, Real bolji od Napolija
Foto:AA

Bajern deklasirao Arsenal, Real bolji od Napolija

Real Madrid je sinoć u prvom meču osmine finala Lige šampiona na Santjago Bernabeu u Madridu savladao ekipu Napolija rezultatom 3:1.

Gosti su iznenadili Madriđane golom Lorenca Insinjea u 8. minutu, dok je Real brzo reagovao te uspio izjednačiti na 1:1 preko Karima Benzeme u 19. minutu.

Kristijano Ronaldo je u 28. minuti imao odličnu priliku, ali je lopta završila iznad prečke. Real je imao odličnu priliku i u 42. minuti, ali Benzema nije bio precizan pa je rezultat prvog poluvremena ostao 1:1.

Domaći tim je i u drugo poluvrijeme ušao silovito te su u 49. minuti poveli golom Tonija Krosa. Real Madrid je već u 54. minuti preko Casemira povećao prednost na 3:1.

Napoli je u 68. minuti imao dobru priliku da smanji zaostatak, ali Dries Mertens je šutirao iznad prečke.

Domaćini su mogli povećati prednost u 85. minutu preko Marčela, ali Brazilac nije bio precizan pa je njegov šut završio van okvira gola, tako da se rezultat do kraja nije mijenjao.

U drugom meču koji se igrao sinoć Bajern Minhen je kod kuće savladao Arsenal visokim rezultatom od 5:1.

Podsjetimo, nakon dva mjeseca pauze, u utorak naveče je nastavljeno takmičenje u Ligi šampiona prvim utakmicama osmine finala.

U Parizu je domaći PSŽ ubjedljivo savladao Barselonu sa 4:0, dok je u Lisabonu Benfica bila bolja od Borusije Dortmund sa 1:0.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.