PSŽ savladao Barselonu, Benfika bolja od Borusije
Foto: Getty Images

PSŽ savladao Barselonu, Benfika bolja od Borusije

Fudbaleri Pari Sen Žermena deklasirali su Barselonu rezultatom 4:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona!

Pari Sen Žermen je na ’Parku prinčeva’ odigrao jedan od najboljih mečeva u posljednjih nekoliko godina i potpuno zasluženo došao do ubjedljivog trijumfa kojim je vjerovatno već obezbijedio plasman u narednu rundu.

Unaj Emeri fantastično je postavio taktiku koju su njegovi igrači na terenu savršeno sprovodili, a da su imali malo sreće, pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija, koliko god to nevjerovatno zvučalo.

Goleadu je otvorio Anhel di Marija sjajnim udarcem iz slobodnjaka u 18. minutu, da bi do poluvremena na 2:0 povisio Julijan Draksler. Di Marija je u nastavku novim evrogolom najavio debakl Katalonaca koji je potvrdio Edinson Kavani. 

Sa druge strane, čitava ekipa Barselone je bila indisponirana i sada je sva prilika da će se ove sezone boriti za samo jedan trofej.

U drugom meču večeri Benfika je iznenadila Borusiju Dortmund na svom terenu i u Njemačku odnijela minimalnu prednost – 1:0. 

Gosti su na ’Lužu’ bili mnogo bolji rival, ali su nisu imali sreće da njihovom najboljem igraču Pjer-Emeriku Obamejangu nije bio dan. Gabonac je potpuni tragičar susreta, pošto je propustio nekoliko stopostotnih prilika, a u 58. minutu je njegov udarac sa bijele tačke zaustavio golman Ederson. 

Strijelac jedinog gola za ’Orlove’ bio je Kostas Mitroglu početkom drugog poluvremena – grčki napadač najbolje se snašao poslije kornera Picija i asistencije Luizaa i iz peterca postavio konačan rezultat. 

Srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa nije odigrao dobar meč, ali to nije koštalo njegov tim. Napravio je nekoliko velikih grešaka, poslije njegovog igranja rukom sudija Ricoli je svirao penal, a u 63. minutu je zaradio žuti karton. 

Revanši ove dvije utakmice na programu su u srijedu, 8. marta u Barseloni, odnosno Dortmundu.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.