Troicki donio Srbiji prvi poen posle maratonskog duela protiv Hačanova
Foto: AA

Dejvis kup

Troicki donio Srbiji prvi poen posle maratonskog duela protiv Hačanova

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Rusije na polovini prvog dana Dejvis kupa koji se igra u Nišu, nakon što je posle 5 setova i više od 4 i po sata igre Viktor Troicki savladao Karena Hačanova rezultatom 3:2.

Rezultat po setovima u dramatičnom i iscrpljujućem okršaju je 6:4, 6:7, 6:3, 1:6, 7:6.

Da je meč bio težak govori činjenica da su dva seta završena taj-brejkom, javlja Anadolija.

Igrači su imali problema i tokom igre, tako da su obojica poslije tri sata igre zatražila medicinski tajm-aut. Inače, Troicki je 37. igrač na svijetu, a igrao je protiv tenisera koji je na 52. poziciji ATP liste i kome je ovo bio najduži meč u karijeri.

Publika u niškoj hali "Čair" željno iščekuje naredni duel između drugog tenisera na svijetu Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, koji je trenutno na 63. poziciji ATP liste.

Drugog dana takmičenja od 16 sati dubl meč će igrati Viktor Troicki i Nenad Zimonjić protiv Andreja Kuznjecova i Konstantina Kravluka.

Poslednjeg dana Dejvis kupa, u nedjelju od 14 sati, planirani su mečevi Đokovića protiv Hačanova i Troickog protiv Medvedeva.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.