SAD će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera
Duško Marković

Marković čestitao Trampu stupanje na dužnost

SAD će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera

Predsjednik Vlade Crne Gore čestitato je Donaldu Trampu stupanje na dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

– Uvjeren sam da će SAD pod Vašim vođstvom, u današnjem svijetu punom bezbjednosnih i ekonomskih izazova, nastaviti da igraju ključnu ulogu kao jedan od lidera slobodnog i demokratskog svijeta. Sjedinjene Države će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera u našim zajedničkim naporima da se obezbijedi dugoročna stabilnost na Zapadnom Balkanu i osigura njegova evroatlantska i evropska perspektiva. Prijateljstvo dvije zemlje iskovano je u teškim i izazovnim vremenima za naš region, kada je utemeljeno na principima pouzdanosti i čvrstog povjerenja, koji su temelj našeg savezništva i u budućnosti – navodi se u čestitki Markovića.

Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo činjenicom da istorijsko prijateljstvo i strateško partnerstvo dvije zemlje najdublji iskaz imaju u kontinuiranoj podršci i pomoći Sjedinjenjih Država u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju evroatlanskih i evropskih aspiracija Crne Gore.

– Vjerujem da će to dodatno biti potvrđeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, što je u skladu i sa porukom iz Vašeg inauguralnog govora da će „SAD ojačati sve svoje saveze“. Sa uvjerenjem da će tokom Vašeg mandata odnosi između Crne Gore i Sjedinjenih Država biti dodatno unaprijeđeni kroz dalje jačanje partnerstva i saradnje, molim Vas, gospodine Predsjedniče, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja – navodi se u čestitki premijera.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.