Bliznakinje proslavile 100. rođendan i otkrile tajnu dugovječnosti
Izvor: Huffington post

Bliznakinje proslavile 100. rođendan i otkrile tajnu dugovječnosti

Irena Kramp i Filis Džouns, bliznakinje koje su 20. novembra proslavile 100. rođendan, otkrile su tajnu svoje dugovječnosti.

Bliznakinje rođene davne 1916. godine danas zajedno žive u Stourportu u Vorčesterširu na na zapadu Engleske. Rođene su sa 25 minuta razmaka, išle su u istu školu, bile koleginice na prvom radnom mjestu.

Proslava rođendana ovih bliznakinja pretvorila se u pravu žurku pošto je oko 50 prijatleja i članova porodice željelo da posebno obilježi njihov jubilej.

"Mi često slavimo zajedno naše posebne rođendane i provedemo divno taj dan", rekla je 25 minuta mlađa sestra Irena.

583815dd1700002500e7c469

Istakla je da je tajna njihove dugovječnosti naporan rad i dobra hrana.

Sestre su tražile da članovi njihovih porodica i prijatelji umjesto kupovine poklona novac doniraju za helikopter Hitne pomoći.

Bliznakinje žive zajedno pošto je Irenin muž Samjuel preminuo 1999. godine, a Filisin muž Rej 2006. u 91 godini života.

Irena nije imala djece, pa se o obje starice sada brine Filisin sin Karl koji ima 58 godina i njegova supruga Patrisija. Oni ih posjećuju svakog dana. Kažu da su bliznakinje i dalje vrlo nezavisne i da same mogu da brinu o sebi.

Vjeruje se da u Velikoj Britaniji trenutno živi šest blizanačkih parova koji imaju preko sto godina.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.