Evo šta zapravo parovi koji imaju odličan seks rade drugačije u krevetu
Ilustracija

Prevaziđite strahove i uživajte

Evo šta zapravo parovi koji imaju odličan seks rade drugačije u krevetu

Biti potpuno otvoren i iskren u romantičnoj vezi nije najlakši zadatak.

Možda mislite da znate sve o vašem partneru, ali da li biste bili iznenađeni podatkom da jako mali broj parova zaista zna nešto o njihovim fantazijama? Ne brinite, vi ste u većini.

Čak i u dugim vezama i odnosima, mi smo trenirani da naše najdublje seksualne fantazije krijemo. Svi ih imamo, svi imamo seksi sanjarenja ili scenarije. Međutim, postoji velika prepreka između naše sposobnosti da imamo fantazije i naše sposobnosti da ih podijelimo s bilo kim.

Navodimo vam četiri stvari koje će najsrećnija i najzdravija većina seksualno avanturističkih parova uraditi da bi svoje seksualne fantazije podigli na viši nivo. Prevaziđite strahove i uživajte u spavaćoj sobi!

1. Uvođenje novih ideja

Morate početi od nečega. To ne znači da treba odmah reći partneru neke „bezobrazne“ stvari, to znači da morate naći način da dozvolite partneru da iskaže svoje seksualne fantazije. Odličan način da se ovo uradi jeste da obavijestite svog partnera da je on bitan dio vaše fantazije. Možete mu reći nešto ovako: „Imala sam najseksepilniji san sa tobom prije neki dan...“ ili: „Ponekad kada imamo seks zamišljam te kao...“

2. Istražite svoje mogućnosti u fantazijama

Prvi korak je otvoren razgovor koji će podrazumijevati eksplicitne detalje. Ispričajte jedno drugom svoje fantazije i otkrijte da li se vaši afiniteti poklapaju. Bilo da je u pitanju isprobavanje novih seksi igračaka ili uživanje u seksu na otvorenom, okušajte se u novim seksi avanturama u kojima ćete uživati.

3. Dozvolite sebi da se smijete

Ovaj korak je jako bitan. Otkrivajući svoje seksualne fantazije možete učiniti da se osjećate izuzetno osjetljivo, a šta je jedan od najčešćih odgovora kada se osjećamo nervozno ili nesigurno? To je sigurno smijeh.

4. Naučite da se prilagodite

Komunikacija može biti ključ za ispunjavanje aktivnog seksualnog života. Pametna ideja je razgovor o tome šta funkcioniše, a šta ne. 



 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.