Ponovo na Novaka: Niko ne želi da Đoković opet trijumfuje, osim nekoliko stotina Srba
Mats Vilander

Navijači ga optužili za ksenofobiju

Ponovo na Novaka: Niko ne želi da Đoković opet trijumfuje, osim nekoliko stotina Srba

Mats Vilander izazvao je oštre reakcije javnosti izjavom da niko ne želi da Novak Đoković bude prvi na svijetu, osim nekoliko stotina Srba.

"Novak je Završni turnir osvajao pet puta. Niko ne želi da Đoković opet trijumfuje, osim nekoliko stotina Srba", rekao je Vilander komentarišući meč na televiziji Skaj Sport, posle čega su ga mnogi navijači putem društvenih mreža optužili za ksenofobiju i zahtijevali da mu se uruči otkaz.

Švedjanin, koji često zna da kritikuje Novaka Đokovića, rekao je da je Endi Mari iskoristio pad srpskog tenisera i da je zasluženo na vrhu. 

"Đoković je dugo bio prvi, ali došao je momenat kada je došao i njegov pad. Kada se sve izračuna, ostaje samo Mari. Federer ima 35 godina i nisam siguran da može više da se bori za trofej na gren slemu, dok Nadal može da bude konkurentan, ali teško će ponovo biti najbolji", kazao je Vilander. 

Đoković je 2016. godinu završio na drugom mjestu, iza Marija, poslije poraza u finalu u Londonu 6:3, 6:4.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.