Vještaci potvrdili: Infekcija bila na ginekologiji

Nastavljeno suđenje bjelopoljskim ljekarima

Vještaci potvrdili: Infekcija bila na ginekologiji

Poslije 50 dana pauze, u bjelopoljskom Višem sudu nastavljeno je suđenje ljekarima Opšte bjelopoljske bolnice koji su zbog infekcija beba, optuženi za teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Svjedočenjem vještaka sudsko medicinskog odbora iz Beograda u postupku koji traje gotovo dvije godine oštećena strana je zadovoljna, dok je iz ugla branioca optuženih na današnjem ročištu kompromitovana optužnica.

Zato odbrana najavljuje određene dokazne prijedloge.

Vještaci su danas potvrdili da je izvor infekcije bio na Ginekološko-akušerskom odjeljenju. Vještaci svoj nalaz zasnivaju na činjenici da su sva djeca iz porodilišta sa infekcijom prebačena na neonatologiju . Oni tvrde da su na tom odjeljenju higijensko epidemiloško uslovi bili dosta loši što je saopštio i Institut za javno zdravlje iz Podgorice.

Portal Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.