Istina o četkicama za šminkanje
Ilustracija

Nehigijenom do infekcije

Istina o četkicama za šminkanje

Ukoliko koristite četkice za šminkanje onda morate znati da je on izuzetne važnosti da ih redovno perete. Stare i neoprane četkice su savršeno tlo za bakterije.

Manekenka Antea Pejdž uputila je otvoreno pismo šminkerima širom svijeta, ali i djevojkama apelujući da moraju voditi računa o higijeni četkica za šminku da ne bi prošli kao i ona. 

“Ovo je pismo upućeno svim šminkerima... Neću da sjedim i da se pravim da modeling nije sjajan posao. Modeli se sjajno zabavljaju na poslu, posebno u Australiji, ali postoje određeni rizici povezani sa zdravljem i higijenom na koje moram da skrenem pažnju. Prethodna četiri dana radim revije, a pošto sam više puta bila žrtva pojedinih nekvalifikovanih šminkera (koje neću imenovati) kući sam se vratila sa infekcijom oka. 

14504920231074057295750211628861333438464n
Moja poruka nije da kritkujem žene kojima sam povjerila svoje lice već da podignem svijest o korišćenju testera, ali i poručim da se četkice stalno moraju prati! Ovo nije prvi put da sam dobila infekciju od prljavih četkica za šminkanje koje je ko zna ko koristio prije mene, ali nadam se da će biti poslednji“, napisala je i dodala da je na lijekovima. 

Zato, djevojke, pamet u glavu – redovno mijenjajte i perite svoje četkice za šminkanje i nikako ih ne dijelite sa drugima!

Super žena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.