Film

Priča o ljubavi i ratu

Film "Na mliječnom putu" režisera Emira Kusturice dobio Mladog zlatnog lava

Film "Na mliječnom putu" režisera Emira Kusturice dobio je Mladog zlatnog lava /Young Golden Lion/ na filmskom festivalu u Veneciji koji dodjeljuje žiri sastavljen od mladih /Young Audience Jury/, objavljeno je na službenoj "Fejsbuk" stranici ovog filma.

"Na mliječnom putu" premijerno je prikazan sinoć, a publika u venecijanskoj Sali Grande aplaudirala jeviše od petnaest minuta nakon projekcije filma. 
Veliko interesovanje na Mostri vlada za novo ostvarenje najnagrađivanijeg srpskog reditelja, a italijanski i svetski mediji pohvalno pišu o ostvarenju Na mliječnom putu.

Glavne uloge u Kusturičinom ostvarenju, osim reditelja, tumače Monika Beluči, Predrag Miki Manojlović i Sloboda Mićalović.

Na mliječnom putu najavljen je kao epska avantura, priča o ljubavi i ratu inspirisana Kusturičinom pripovetkom U zmijskom zagrljaju iz knjige Sto jada. 

Emir Kusturica je dva puta nagrađen u Venciji. Zlatnog lava dobio je 1981. godine kada se publici predstavio ostvarenjem Sjećaš li se Doli Bel. Srebrnog lava dobio je 17 godina kasnije za film Crna mačka bijeli mačor.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.