Bogat kulturni sadržaji u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću
Ilustracija

Narednih dana

Bogat kulturni sadržaji u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

Sjutra u kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju na 46. Ratkovićevim večerima predstaviće se Književni klub "Poenta poetika".

Ovaj književni klub predstaviće i svoj  zbornik "MOZAIK", a organizatori su JU " Zahumlje" i Književni klub "Poenta poetika".

U ponedjeljak, u Gradskoj kući u Nikšiću  20 časova, biće otvorena izložba dokumenata "KULTURA SJEĆANJA KROZ FONDOVE I ZBIRKE ARHIVA U NIKŠIĆU" u organizaciji Državnog arhiva Crne Gore – Arhivski odsjek Nikšić i JU narodne biblioteke "Njegoš" Nikšić, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću i Septembarskih dana 2016.

Za utorak u Nikšićkom pozorištu u 20časova planirano je prikazivanje filma "TI MENE NOSIŠ" (2015) hrvatske rediteljke Ivone Juke. Organizatori programa su Crnogorska kinoteka i Nikšićko pozorište , a ulaz je slobodan.

Film govotri o Dori koja je zanemarena djevojčica koja mašta da postane fudbalski menadžer. U njen se život iznenada vraća otac s kojim neočekivano razvija blizak odnos. 

Glavne uloge tumače. Lana Barić, Vojislav Brajović, Helena Beljan, Goran Hajduković, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Filip Križan, Sebastijan Kavaca…

U srijedu u Nikšićkom pozorištu u 20 časova, održaće se tribina "KULTOPIS". Gost tribine biće  Boro Krivokapić, publicista i novinar, a razgovor će voditi Vlatko Simunović, publicista i novinar. Organizator ovog događaja je JU "Zahumlje", a ulaz je slobodan.

Boro Krivokapić, novinar i publicista ( Pula, 26.01. 1949). Porijeklom iz Cuca (Cetinje), školovao se u Risnu, Kotoru i Beogradu. U novinarstvu je od 1969. Kao komentator iurednik beogradskog Studenta. Od 1970. Samostalni je profesionalni novinar u Beogradu, saradnik NIN-a I drugih listova, radija I televizije. Objavio je zapažene serije razgovora u NIN-u, časopisu Ideje, na beogradskoj televiziji. Objavio je zbirku intervjua Pitao sam Krležu (13 razgovora, 1973-1981, 1982). Autor je nekoliko knjiga: Treba li spaliti Kiša (1980); Umorna levica (1985), Dahauski procesi (1986); Jugoslavija I komunisti (1988)…

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.