Poljski bacač diska prodaje medalju iz Rija za pomoć djeci!

Ima zlatno i veliko srce

Poljski bacač diska prodaje medalju iz Rija za pomoć djeci!

Bacač diska iz Poljske Pjotr Malahovski prodaje srebrnu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru da bi pomogao trogodišnjem dječaku oboljelom od rijetkog oblika raka.

Osvajač srebrnih medalja sa olimpijskih igara u Londonu i Rio de Žaneiru ima zlatno i veliko srce.

Poljski bacač diska Pjotr Malahovski odlučio je da stavi na aukciju svoju srebrnu medalju osvojenu na nedavnim Igrama u Rio de Žaneiru kako bi taj novac donirao trogodišnjem Oleku Simanskom, kome je dijagnostikovan rijedak oblik raka na oku.

"U Riju sam se borio za zlato. Ali danas apelujem na sve - hajde da se svi borimo zajedno za nešto što je mnogo, mnogo važnije - zdravlje ovog divnog dječaka. Ako mi pomognete, moja srebrna medalja će biti pretvorena u zlato za Oleka", napisao je ovaj sjajni atletičar na svom Facebook profilu.

b

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.