Avion Montenegroerlajnza bezbjedno sletio na podgorički aerodrom
Ilustracija

Iz Ciriha

Avion Montenegroerlajnza bezbjedno sletio na podgorički aerodrom

Avion Montenegroerlajnza na liniji Cirih - Podgorica bezbjedno je sletio na podgorički aerodrom, nakon što je, po polijetanju, utvrđeno da je došlo do oštećenja na stajnom trapu.

Navedeno je da su na letu iz Ciriha ka Podgorici, nakon polijetanja, piloti Montenegroerlajnza dobili svjetlosnu indikaciju da je došlo do ostećenja na stajnom trapu, prenosi RTCG.

"Kapetani su prilikom prilaska Aerodromu Podgorica, postupili po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama. Vizuelnom provjerom je utvrđeno da je u pitanju oštećenje unutrašnje gume stajnog trapa. Standardna procedura nalaže da avion bude u kruženju oko aerodroma neko vrijeme, kako bi potrošio višak goriva i postigao težinu dozvoljenu za slijetanje. Kruženje iznad Podgorice je trajalo 15 minuta, nakon čega se avion bezbjedno prizemljio", saopšteio je iz Montenegroerlajnza.

Istakli su da su sve službe nacionalne aviokompanije, Aerodroma Crne Gore, Kontrole letjenja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo bile u stanju pripravnosti, kako bezbjedonosne procedure u ovakvim situacijama i nalažu.

"Nakon slijetanja, mehaničari Montenegro Airlinesa su izvršili kontrolu i procjenu oštećenja, odmah pristupili zamjeni unutrašnje gume na stajnom trapu. Avion će biti vraćen u saobraćaj u najkraćem roku, već tokom popodnevnih časova", navodi se u saopštenju, uz napomenu da bezbjednost putnika ni u jednom momentu nije bila ugrožena, te da ni u  jednom momentu "nije bila proglašena emergency situacija".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.