Dva lica iz CG organizatori šverca kokaina diplomatskom poštom
Ilustracija

Njemačka dostavila crnogorskoj policiji informacije

Dva lica iz CG organizatori šverca kokaina diplomatskom poštom

Istražni organi Njemačke dostavili su crnogorskoj policiji informacije o licima za koja se sumnja da su organizovala šverc kokaina diplomatskom poštom. Istraga, kako piše Dan obuhvata dvije osobe iz Crne Gore, ali njihov identitet još nije saopšten, jer su u toku operativne provjere.

Svi podaci do kojih su njemački istražitelji došli, ukazuju da su te dvije osobe saučesnici Saše Mugoše, koji je uhapšen u oktobru prošle godine u Njemačkoj pod sumnjom da je koristeći se institututom diplomatske pošiljke, krijumčario narkotike.

Iz Uprave policije potvrđeno je Danu da ima novih saznanja u istrazi, ali da detalje još uvijek ne mogu saopštiti, jer na tom slučaju rade zajedno s njemačkim kolegama.

„S obzirom na to da su istragu, koja je još uvijek u toku, započeli njemački policijski i pravosudni organi, ne možemo javnosti saopštiti detalje o trenutnoj istrazi. Svakako je po navedenom predmetu ostvarena odgovarajuća međunarodna policijska saradnja u cilju razmjene informacija i sprovođenju mjera i radnji u Crnoj Gori od strane Uprave policije“, saopšteno je Danu iz Uprave policije.

Saša Mugoša uhapšen je u Njemačkoj pod optužbom da se koristio institutom diplomatske pošiljke radi krijumčarenja narkotika. Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija tada je saopšteno da je u Minhenu uhapšen S.M. iz Podgorice i da je zatraženo hitno postupanje u ovom slučaju.

Droga je pronađena prilikom pretresa kombija sa crnogorskim diplomatskim tablicama kojim se Mugoša dovezao do granice Njemačke i Austrije. Iz Ministarstva je ranije saošteno da se radi o osobi koja je povremeno, kao privatni prevoznik, pružala usluge prevoza-preseljenja diplomatskih službenika njihovog ministarstva.

Mugoša je vlasnika firme „Mugi komerc”, a kada je uhapšen kod njega je nađena falsifikovana diplomatska dokumentacija sa kojom je pokušao da pređe granicu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.