Recept za slane punjene palačinke
Slane punjena paličinka

Recept za slane punjene palačinke

Danas priprepite slane punjene paličinke, sa njima nikad ne možete pogriješiti, jer ih svi vole.

Sastojci:

Za palačinke:

2 jaja, 250 g oštrog brašna, malo soda bikarbone, malo soli 50, ml ulja 750 ml mlijeka

Za nadjev:

350 g kuvanog pilećeg mesa ,150 g bukovače, 150 g šampinjona, 150 g punomasnog dimljenog trapist sira, 200 ml kisele pavlake ,4 kašike ljutenice malo maslinovog ulja.

Za preliv:

2 jaja, 200 ml kisele pavlake ,2 kašike paradajz pirea

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržiti šampinjone i bukovaču da ispari sva voda i staviti sa strane da se ohladi (možete koristiti samo bukovaču ili samo šampinjone).

Izrada palačinki:Mikserom umutiti jaja sa malo soli, dodati ulje i dalje mutiti, zatim dodati prosijano brašno pomiješano sa soda bikarbonom i 250 ml mlijeka i mutiti da postane jednolična smjesa uz dodavanje još 500 ml mlijeka. U tiganju zagrijati ulje, vrelo ulje iz tiganja prebaciti u malu šerpicu, a na zamašćeni tiganj staviti 1 kutlaču smjese kružnim pokretima da pokrije cijelu površinu i peći palačinke na srednjoj temperaturi, okrenuti i kratko propeći i drugu stranu. Od ove količine dobiijete 20 palačinki, a 15 iskoristtite za nadjevanje.

Izrada nadjeva:Viljuškom umutiti jaja i pavlaku, dodati ljutić (možete koristiti pinđur ili ajvar) pa umutiti, zatim dodati ispržene gljive (1 kašiku šampinjona ostaviti u posudici za preliv), isjeckano kuvano pileće meso i na kraju dimljeni trapist sir i dobro umutiti. Na svaku palačinku staviti prepunu kašiku pripremljenog nadjeva. Palačinke uviti. Vatrostalni sud premazati sa malo margarina i u njega slagati nadjevene palačinke.

Priprema preliva:Mikserom umutiti jaja, pavlaku, paradajz pire i malo soli da se dobije glatka smjesa. Na kraju dodati kašiku isprženih šampinjona i viljuškom umutiti. Pripremljeni preliv preliti preko palačinki. Vatrostalni sud staviti u rernu na 190 stepeni da se palačinke lijepo zapeku. Peći 30 – 45 minuta zavisno od jačine struje. Servirati uz svjež paradajz ili salatu po želji.

Nezavisne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.