„Lo Spettacolo“ oduševio publiku u Luštica Bay-u

„Lo Spettacolo“ oduševio publiku u Luštica Bay-u

Opersko-baletski performans "Lo Spettacolo" izveden je sinoć u nesvakidašnjem ambijentu kompleksa Luštica Bay, na terasi bloka zgrada “Lipa”.

Posjetioci i gosti su uživali u djelima svjetskih velemajstora klasične muzike, a na programu su pored ostalog bila i djela Hendla, Vivaldija, Respigija i Mocarta.

Solistički nastup soprana Milice Milanović upotpunilo je izvođenje balerina novosadskog pozorišta i muzička pratnja gudačkog kvarteta kojim je dirigovala Natalija Mićić.

MilicaMilanovi

Performans je dio renomiranog hercegnovskog operskog festivala “Operosa” koji će ovog ljeta, od 17. do 21. avgusta obilježiti jubilarno, deseto izdanje.

Prvog dana, 17. avgusta na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom koncert će održati egipatski gudački kvartet pod pokroviteljstvom Samiha Savirisa, vlasnika švajcarske kompanije Orascom koja u Crnoj Gori gradi turistički grad Luštica Bay i planira restauraciju ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Dan kasnije, 18. avgusta, egipatski gudački kvartet predstaviće “Talase Nila” publici u kompleksu Luštici Bay.

Fondacija „Operosa“ je osnovana za povezivanje, razmjenu znanja i informacija iz oblasti izvođačkih umjetnosti, sa misijom da operu prikaže kao modernu i zabavnu i omogući mladim umjetnicima razvoj kroz rad sa vrhunskim producentima.

Fondacija potpomaže kandidaturu Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.