Koncert Žane Marinković Lekić i Oleksija Molčanova sjutra u Zetskom domu

U okviru MIT festa

Koncert Žane Marinković Lekić i Oleksija Molčanova sjutra u Zetskom domu

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u okviru MIT festa sjutra sa početkom u 20 sati biće izveden koncert Žane Marinković Lekić (flauta)i Oleksija Molčanova(klavir).

Na programu koncerta su G.Ph.Telemann -SONATA f-moll, R.Schumann -3 ROMANCES Op.94, P.I.Tchaikovsky -ARIA Lensky iz opere Evgenije Onegin, D.Krdžić -SONATA za flautu i klavir i O.Taktakishvili -SONATA.

Lekić je nižu i srednju muzičku školu završila u Kraljevu, u klasi uglednog pedagoga, prof. Karolja Maročika. 1997. godine upisuje Muzičku akademiju na Cetinju u klasi eminentnog flautiste, prof. Ljubiše Jovanovića gdje i diplomira 2000.god  a magistrira 2003. sa najvišim ocjenama. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na Republičkim, Saveznim i Međunarodnim takmičenjima, kao solista i kao kamerni muzičar.

Molčanov je Srednju muzičku školu završio u Kijevu (Ukrajina) u klasi doc Lidije Šur. Kijevski Državni Konzervatorijum i postdiplomske studije završio je 1986.g. u klasi prof. Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. U toku školovanja osvajao je nagrade kao klavirista, od kojih je značajno pomenuti nagradu na takmičenju „Lisenko“ u Lavovu 1984.g. Dobitnik je Specijalne nagrade za izvođenje obavezne kompozicije na I takmičenju „Rahmanjinov“ u Moskvi, 1983.g. Već kao student započeo je aktivnu koncertnu djelatnost kao solista i kao kamerni muzičar u Ukrajini, Rusiji i Njemačkoj.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.