Policija rasvijetlila podmetanje požara na vozilu: Podgoričanin osumnjičen
Ilustracija

Izvršeno prije devet mjeseci

Policija rasvijetlila podmetanje požara na vozilu: Podgoričanin osumnjičen

Policija Podgorice rasvijetlila je podmetanje požara na jednom vozilu koje je izvršeno prije devet mjeseci, i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo su podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv Tihomira Adžića (31) iz Podgorice.

"Naime, službenici CB Podgorica su, 28. avgusta 2015. godine oko 01,40 časova, a postupajući po prijemu obavještenja Dežurne službe da je u Ulici Crnogorskih serdara na parkingu između dvije stambene zgrade došlo do požara na jednom putničkom motornom vozilu, izašli na mjesto događaja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da policijski službenici uz prisustvo vještaka za PEH (požare, eksplozije i havarije) preduzmu uviđajne mjere i radnje na licu mjesta, kao i da preduzmu druge mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su policijski službenici, nakon vještačenja tragova izuzetih sa lica mjesta a koja su izvršena u Forenzičkom centru, kao i preduzetih drugih policijskih mjera i radnji, došli do činjenica koje ukazuju na sumnju da je Adžić na pmv marke ,,Renault Cango“, podgoričkih registarskih oznaka, koje je u vlasništvu D.P, podmetnuo požar koristeći zapaljivu tečnost – benzin.

"Tom prilikom je na vozilu nastala totalna materijalna šteta. Takođe materijalna šteta nastala je i na vozilu marke ,,Opel astra“, podgoričkih registarskih oznaka, vlasništvo A.R, koje je bilo parkirano pored vozila na kojem je podmetnut požar", saopšteno je.

Nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.