Doživjela sam najbolji orgazam u životu dok sam se porađala!
Foto: Shutterstock

I to je moguće!

Doživjela sam najbolji orgazam u životu dok sam se porađala!

Dok većina žena rađa u nesnosnoj boli, Sangeta Frimen iz britanskog Totnesa doživjela je tzv. orgazmički porod.

- Tokom trudova stalno sam razmišljala da želim što više ovoga i da traje što je duže moguće - izjavila je za Irish Mirror.

Neposredno prije ulaska u boks kaže da je čitala baš o porođajnom orgazmu i veselila se okušati se u prirodnom porođaju.

- Nisam priželjkivala brz porođaj. Željela sam porođaj kojeg ću se sjećati. I definitivno je bilo tako - ispričala je Sangeta.

Rodila je prije 16 godina, u novembru 1999. Porođaj joj je trajao 27 sati. Željela je roditi kod kuće, no 22 sata nakon što su počeli prvi trudovi, njena babica savjetovala joj je odlazak u bolnicu. Tri sata poslije počela je intenzivno osjećati zadovoljstvo - što se ispostavilo kao početak orgazmičkog porođaja, piše 24sata.hr. 

- Osjećala sam kao da se otvaram i da nema stajanja. Bilo je potpuno nevjerovatno. Bilo je bolno ali istovremeno i vrlo senzualno. Istovremeno sam osjećala i užitak i bol. Ne mogu reći što je bilo jače. Odjednom, počela sam vikati "Da, da, da!" Bio je to najbolji osjećaj na svijetu, moćan i istovremeno iskonski, daleko bolji od samog orgazma. U tom trenutku rodio se moj sin - ispričala je.

Dodala je da nije koristila nikakvu tehniku koja bi joj donijela takvu vrstu užitka već da je bila u stanju duboke opuštenosti jer se tako borila protiv straha od porođaja. Sangeta je poslije i sama postala babica.

Istraživanja su pokazala da oko šest posto mama doživi ovakvu vrstu poroda. Njihovo tijelo registruje promjene u porodiljnom kanalu i reaguje na ovakav način, umjesto uz bol.   

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.