Ove domaće pjesme ste cijelog života pjevali pogrešno (VIDEO)
Ilustracija

Ove domaće pjesme ste cijelog života pjevali pogrešno (VIDEO)

Uprkos tome što je muzika nezaobilazan faktor u našim životima i što svi imamo omiljene bendove i pjevače, često nam se desi da stihove nekih pjesama toliko dugo pjevamo na svoj način, da se prosto šokiramo kada nam neko pokaže orginalne riječi pjesme. Upravo zato smo za vas izdvojili pjesme čije stihove smo gotovo svi pogrešno razumjeli, pa smo ih tako i pjevali.

Oliver Mandić - Odlazim, a volim te

 

Zbog ove pjesme ćete se sigurno udariti po čelu, ukoliko ste je pjevali "Dođavola sve, dođavola sa mnom. Odlazim, a volim te", jer orginalni tekst glasi "Dođavola sve, dođavola sav bol".

Dino Merlin - Kremen

 

Znamo, znamo... Svima nam se desio lapsus da pjevamo stihove ove pjesme "Ostalo je još malo vremena u ovom mom starom upaljaču", uprkos tome što je orginalan tekst "Ostalo je još malo kremena". A koje hitove grupa Riblja čorba, Babe i Magazin takođe pjevate pogrešno, pogledajte OVDJE.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.