Amfilohije:  Crna Gora se danas svrstava sa Judinim svatovima
Foto:mitropolija.com

Ako je suditi po Televiziji Crne Gore i mnogo čemu drugome

Amfilohije: Crna Gora se danas svrstava sa Judinim svatovima

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je na Veliki petak sa sveštenstvom u Cetinjskom manastiru večernje sa iznošenjem plaštanice.

U besjedi na kraju službe Amfilohije je rekao da je u prošlim vremenima možda više bilo onih koji su priznali Hrista Gospoda.
„U ovo naše vrijeme izgleda da je ponovo Veliki petak za Hrista i kao da su danas moćniji, prisutniji oni koji ga prikivaju, koji ga sude i osuđuju, koji ga se odriču i koji, ne na Njemu nego na drugim, lažnim temeljima grade svoju sreću, svoju budućnost, sreću i budućnost čovječanstva. A sve što se gradi mimo Njega i van Njega, gradi se na prolaznosti i na smrti, na grijehu, na bogootuđenju, na bogoubistvu iz koga se rađa bratoubistvo. Kao da je srebroljublje Jude Iskariotskog danas postalo jedini idol i ideal modernog evropskoga, nekada hrišćanskoga čovječanstva“, upozorio je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit je u tom kontekstu kritikovao odnos Javnog servisa RTV Crne Gore prema Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori i njeno forsiranje „lažnog svjedoka Hristovog vaskrsenja, lažnog mitropolita crnogorskoga“.
Zapitao  se i na čemu današnja Crna Gora gradi budućnost, ako tako ubijaja Boga u duši ovoga naroda nastavljajući tako ono bezbožno djelo koje su započeli bezbožnici 1941. godine ubijajući Boga i ubijajući brata svoga.
„Na bogoubistvu i bratoubistvu je građena Crna Gora od četrdeset i prve godine. Ponadali smo se da će se ova nova Crna Gora vratiti Svetom Petru Prvom, Svetom Petru Drugom, Svetom Jovanu Vladimiru i njegovom mučeničkom svjedočenju za pravdu Božju i za Hrista. Ali, ako je suditi po Televiziji Crne Gore, a i po mnogo čemu drugome, Crna Gora se danas svrstava, ne sa Josifom Arimatejskim i sa Nikodimom, sa Presvetom Bogorodicom i sa Jovanom Bogoslovom, sa apostolima koji su cjelivali rane raspetoga Hrista nego sa – Judinim svatovima“, rekao je Mitropolit Amfilohije.

Izvor:mitropolija.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.