Četiri vježbe za prirodno povećanje penisa
Ilustracija

Centimetar više san je svakog muškarca

Četiri vježbe za prirodno povećanje penisa

Da li je moj penis dovoljno velik, odnosno kakav je u poređenju s prosječnim - pitanje je koje većina muškaraca barem jednom postavi. Iako je službeno prosječna dužina muškog uda prema analizi 17 različitih studija na preko 15.000 muškaraca u erekciji 13,2 cm, postoje brojni pripadnici jačeg pola koji bi voljeli imati koji centimetar više.

Pritom se mogu odlučiti na produživanja silikonskim injekcijama ili raznim čudotvornim pomagalima poput pumpi, no stručnjaci upozoravaju kako takve stvari donose i razne rizike poput infekcija, smanjenja osjćaja i funkcije samog penisa. Stoga se savjetuje isprobati prirodne metode kojima se navodno "alat" ipak može djelimično produžiti, a ne koštaju ništa, piše 24sata.hr.

1. Metoda istezanja - Čvrsto uhvatite glavicu penisa. Obratite pažnju da ne presječete cirkulaciju (ne bi trebali osjećati neugodu). Povucite i rastežite prema van s dovoljno snage ali samo do granice boli. Ostavite ga u tom položaju 10 do 30 sekundi, a potom odmorite malo i ponovite. Ovo treba raditi svakodnevno od pet do 10 minuta. Penis možete potezati i u stranu - prema stomaku, bedrima, lijevo i desno na isti način.

2. Rastezanje palcem - Ovo je slična vježba istezanja ali na nešto drugačiji način. Ulovite vrh svog penisa jednom rukom te držite čvrsto. Potom palac druge ruke postavite na bazu penisa. Povlačite glavić i držite ga tako 10 do 15 sekundi, a da je palac još na korijenu penisa i tako vježbajte pet minuta.

3. Povlačenje u oba smjera - Jednom rukom treba obuhvatiti glavić, a drugom rukom obuhvatiti korijen penisa i mošnicu te povlačiti u oba smjera oko 10 sekundi i napraviti pauzu.

4. Kegelove vježbe za muškarce - Poznato je kako Kegelove vježbe pomažu ženama u jačanju mišića karlice, bolje kontrole mjehura i lakšeg postizanja orgazma, no često se zanemaruju njihova dobrobit za muškarce. Osim kod poboljšanja erektilne disfunkcije, one mogu i uticati na produženje samog uda. Prvo što trebaje je pronaći mišić tako da tokom mokrenja svjesno prekinete tok, a mišić zadužen za to je upravo taj koji trebate vježbati. Nekoliko puta na dan pritiskajte taj mišić i držite ga stisnutim po pet sekundi, ali treba pripaziti da pritom ne napinjete mišiće stomaka. Vježbe ponavljajte svakodnevno, sjedeći, ležeći, hodajući...

Avaz

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.