6 fitnes trikova za snažne i moćne grudi
Ilustracija

Počnite odmah

6 fitnes trikova za snažne i moćne grudi

Iskoristite ovih šest alternativa za benč pres kako biste napali grudi i ruke na potpuno nov način.

Možda je benč pres najpopularnija vježba snage, ali kontinuirano izvođenje istih varijacija dovodi do stagniranja vaših mišića. 

PONAVLJANJA SA ZADRŽAVANJEM

U završnom pokretu benč presa zadržite težinu na dvije do tri sekunde i tako ćete automatski vježbu učiniti težom. Ovaj pokret refleksnog istezanja sprečava rasipanje energije i u potpunosti pogađa mišić. Ovaj metod je koristan bez obzira koje težine dižete, a radeći ga shvatićete koliko je težak i zahtjevan.

1,5 PONAVLJANJE

Korišćenje 1,5 ponavljanja povećaćete težinu i stimulaciju grudnih mišića. Kada spuštate šipku do grudi uradite samo pola pokreta dižući šipku na oko 15 do 20 centimetara od grudi. Zadržite nekoliko trenutaka šipku, a zatim je ponovo spustite na grudi. Na kraju, podižite opterećenje u punom pokretu dok ne ispravite ruke.

Radite šest ponavljanja po seriji.

BENČ PRES BUČICAMA NA KOSOJ KLUPI

Benč pres bučicama na kosoj klupi je jedna od najboljih vježbi za izgradnju snažnih i velikih mišića. Tako ćete obezbijediti veću slobodu laktovima i zglobovima i smanjiti pritisak na ramena. Dubljim spuštanjem bučica pogodićete veći broj mišića stabilnijim i sigurnijim pokretima.

GRUPISANA PONAVLJANJA

Ako vam je cilj izgradnja snažnih grudi, morate raditi tri maksimalna ponavljanja uz dodavanje kratkih pauza između svakog ponavljanja. Nakon tri ponavljanja odložite teg i napravite pauzu od 10 sekundi. Isto uradite i nakon treća tri postupka, a treća serija neka vam bude posljednja sa jednom težinom. Uz ovaj ritam sačuvaćete dovoljno energije da možete da odradite veliki broj serija

BENČ PRES NA PODU

Ova vrsta benča ograničava opseg pokreta na 90 stepeni. Koristeći bučice u neutralnom hvatu izvršićete veći napad na grudi i spriječiti rasipanje energije. Koristi od ove vježbe imaće i triceps, kao i nadlaktica.

BENČ PRES NA SKOT MAŠINI

Spustite šipku u prostor za čučanj na smit mašini i postavite je na stalak sa strane. Lezite na klupu ispod tega i podižite težine u standardnom hvatu. Kada budete spuštali šipku nećete moći da je privučete sve do grudi, već do stranica stalka. Dobra stvar kod ove vježbe je što je slična olimpijskom dizanju tegova, što znači da nećete morati previše voditi računa o spuštanju tega, čak i kad su velike težine u pitanju.

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.