Trening koji će vam spržiti masne naslage za samo 12 minuta
Foto: Shutterstock

Trening koji će vam spržiti masne naslage za samo 12 minuta

Ketlbeli koji će vas spasiti dosadnog trčanja i isklesati vaše tijelo onako kako ste samo sanjali.

Ako ste umorni od trčanja dugih distanci ili ako vam je muka od trake i bicikla, možda trebate da probate nove vrste kardio treninga. Ketlbeli vam mogu omogućiti razne varijacije vježbi koje u kružnom sistemu mogu da sprže više kalorija nego samo suvo trčanje satima.

To je dokazala i studija Univerziteta u jugoistočnoj Luizijani koja objašnjava da 12 minuta kružnog sistema sprži više kalorija neko bilo koji kardio trening za to vrijeme.

Probajte svaku vježbu da radite po 1 minut, 20 sekundi radite, 10 sekundi odmor, pa ponovo. Kada završite sve četiri vježbe, uradili ste 1 seriju. Uradite 3 ili više.

SUMO ČUČANJ

Stanite u stav duplo šire od širine ramena, držite ketlbel sa obje ruke i radite čučanj.

ZAMAH

Spustite kukove da uhvatite ketlbel. Zamahujte između nogu i nakraju dignite do ramena.

POTISAK

Držite ketlbel ispred sebe, eksplozivno podignite do ramena i onda podignite iznad glave.

SUMO MRTVO DIZANJE

Uzmite ketlbel,zauzmite širok stav kao i kod čučnja. Gurnite kukove nazad,što niže i podignite se gore, trudite se da vam leđa stoje uspravno.

Menshealth

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.