Plavljanin poginuo u redovima Islamske države
Ernad Huseinović

Više od pola godine proveo na ratištu u Siriji

Plavljanin poginuo u redovima Islamske države

Plavljanin Ernad Huseinović (18) poginuo je 20. januara na ratištu u Siriji, a njegova porodica juče je u njegovom rodnom gradu primala saučešće. Kako nezvanično saznaje Dan, Huseinović je više od pola godine proveo na ratištu u Siriji boreći se za Islamsku državu.

On je u Siriju otišao preko Njemačke, a jedno vrijeme je živio u Bohumu, gdje se povezao sa licima koja su mu pomogla da se pridruži islamistima.

U posljednje dvije godine ovo je četvrti slučaj pogibije crnogorskih državljana na ratištu u Siriji.

"Huseinović je poginuo 20. januara u bombaškom napadu u Siriji. Porodici je javljeno da je stradao, a posmrtne ostatke nijesu mogli da preuzmu zbog načina na koji je stradao. On je u Siriju otišao preko Njemačke, gdje je jedno vrijeme živio. Više detalja ne možemo saopštiti", potvrđeno je Danu u policiji.

Na društvenoj mreži Facebook napravljena je grupa R.I.P. Ernad Huseinović u kojoj se navodi da je poginuo 20. januara, ali se ne saopštava više podataka. 

Prema dostupnim podacima, na ratištu u Siriji poginuli su i Mirza Haklaj iz Podgorice, Adis Salihović iz Rožaja i Damir Slaković iz Bara.

Prema saznanjima Dana, prije nedjelju dana grupa od 20 crnogorskih državljana pokušala je da se preko Portugalije prebaci u Siriju. Oni su osujećeni u svom naumu na aerodromu u Lisabonu i svi su vraćni u Crnu Goru.

Među njima je bila i kćerka jednog uglednog ljekara iz Plava, kojoj je to bio drugi pokušaj da se domogne Sirije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.