KSCG suspendovao šest igrača Lovćena i Ibra

Tuča na Cetinju

KSCG suspendovao šest igrača Lovćena i Ibra

KSCG je suspendovao šest košarkaša Lovćena i Ibra zbog sinoćnje tuče na Cetinju, nakon meča prve košarkaške lige.

Iz Saveza su saopštili da će tek uslijediti kazne, a već je jasno da Lovćen neće moći da igra u dvorani na Cetinju!

"Košarkaški savez Crne Gore najoštrije osuđuje nesportsko ponašanje i incidente koji su se dogodili nakon završetka utakmice 19. kola Erste lige Lovćen Basket – Ibar kojom prilikom je došlo do fizičkog obračuna igrača oba tima i domaće publike, u kojem su lakše tjelesne povrede zadobila četiri igrača KK Ibar i jedan igrač KK Lovćen Basketa", navodi se u saopštenju.

Na osnovu odgledanog snimka i izvještaja službenih lica, a na osnovu člana 59 C Propozicija takmičenja Erste lige – slaba organizacija utakmice, fizički napad gledalaca, suspenduje se dvorana SC Lovćen.

Zbog učestvovanja u fizičkom obračunu, na osnovu člana 59D Propozicija takmičenja Erste lige, suspenduju se igrači KK Lovćen Basket: Milutin Đukanović, Mikaile Tmušić i Petar Jovanović, kao i igrači KK Ibar: Vladimir Tomašević, Goran Posuka i Armin Kalić.

Službenici cetinjske policije priveli su na saslušanje sve igrače KK Lovćen Basket i KK Ibar koji su učestvovali u tuči, a izjave su uzete od službenih predstavnika obje ekipe, službenih lica utakmice, dvojice gledalaca koja su ušla u teren i fizički nasrnula na igrače gostujućeg tima i iste su proslijeđene Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju, na dalji postupak odlučivanja.

Nakon uzetih izjava, dopunskog izvještaja službenih lica, izvještaja o preduzetim mjerama Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, nadležni organi KSCG će shodno Disciplinskom pravilniku donijeti konačne odluke o sankcijama za učesnike u navedenom događaju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.