Nećete vjerovati na koji način žene još mogu da dožive orgazam
Foto: Shutterstock

Odgovor će vas iznenaditi

Nećete vjerovati na koji način žene još mogu da dožive orgazam

Ukoliko ste se pitali da li je moguće da u toku sna doživite orgazam, nova studija ima odgovore na ova pitanja, a odgovori će vas iznenaditi.

Američki istraživači su otkrili da 37 odsto žena doživi orgazam u toku spavanja.

Naime, studija se bavila istraživanjem orgazma kod žena do 45. godine života, onih u braku i onih slobodnih. Jedna od ispitanica je rekla da doživljava orgazme u snu najčešće kada u braku naiđe na „sušni" period, kada je muž zapostavi seksualno. Prema njenim riječima, ona opisuje to stanje kao da je izazvano njenom maštom i da je to zapravo „dar mozga".

Žad (24) je rekla da je nekoliko puta nedjeljno u toku sna doživjela orgazam, ponekad koristeći svoje ruke, a ponekad bez njih.

Poređenja radi, 83 odsto muškaraca ima mokre snove u svojim ranim tinejdžerskim danima, ali kako stare,  taj postotak se smanjuje. Tako na primjer u tridesetim procenat opadne duplo. Ali statistika i dalje kaže da je veći procenat muškaraca koji tokom života dožive orgazme u snu nego žena.

Doktor Debi Herben, profesor na Univerzitetu i istraživač na Kinslej Institutu,  rekaoje  da su orgazmi kod žena isključivo psihološke prirode.

Prema njegovim riječima,  kod njih mnogo faktora utiče na orgazam, što nije slučaj i sa muškarcima. Na primjer, žene su osjetljivije te znatno više mjere i vagaju koliko je partner zaljubljen u njih, koliko ih voli, da li se dovoljno osjećaju maženo i paženo, da li su muškarci sebični... Sve ove stvari utiču na to da li će žena doživjeti orgazam, dok je kod muškaraca  ovo zanemarljivo i nije povezano sa seksualnim uživanjem.

Žene vremenom stiču iskustvu kako da postignu lakše orgazam. S godinama su sigurnije u sebe i imaju više samopouzdanja, pa i lakše dolaze do vrhunca.

Zaključak koji su istraživači donijeli jeste da je moguće u toku sna doživjeti orgazam zamišljanjem ili vizualizacijom, ali i samozadovoljavanjem u snu, koje je prema statistici najčešći način. Takođe ukoliko spavate na stomaku,  u toku sna postoji veća šansa da se javi želja za orgazmom jer vaše tijelo  šalje signale vašem mozgu. Rađa se tako želja, a stimulacijom genitalija se  dolazi do vrhunca.

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.