Naučnici otkrili koliko je seksa zapravo potrebno za srećnu i uspješnu vezu
Ilustracija

Magičan broj

Naučnici otkrili koliko je seksa zapravo potrebno za srećnu i uspješnu vezu

Ako ste se ikada upitali koliko je seksa dovoljno da bi vaša veza bila i ostala uspješna i srećna, konačno smo dobili odgovor.

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Social Psyhological and Personality Science pokazuje da je taj magičan broj vrlo iznenađujući - dovoljno je da imate seks jednom sedmično!

Studija je uključila podatke o vezi i seksualnim navikama 30.000 Amerikanaca između 1989. i 2012. godine.

Seks više puta sedmično nije mnogo uticao na njihovu sreću, osjećanje zadovoljstva bilo je isto i nakon odnosa jednom i više puta tokom sedmica.

Osjećaj je bio isti i kod parova i kod supružnika.

Ajmi Mjuz, vođa studije, pojašnjava kako se ovi parovi oslobađaju pritiska da što češće imaju seksualne odnose kako bi očuvali i učvrstili vezu, piše TIME, prenosi Cdm.

Pozitivno osjećanje poslije seksa traje i narednog dana, što potvrđuje da svakodnevni seks zaista nije neophodan.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.