Fitnes stručnjaci: Za savršeno tijelo vam treba samo dobar seks
Ilustracija

Top pet poza

Fitnes stručnjaci: Za savršeno tijelo vam treba samo dobar seks

Nebrojeno smo puta čuli da je seks najbolji trening, i to ne samo za dušu!

Da li zaista znamo kako da spojimo lijepo i korisno, i tokom najvećeg uživanja učvrstimo tijelo? Fitnes stručnjaci predlažu poze koje su se pokazale kao najuspješnije za postizanje nevjerovatnih rezultata, u oba smisla!

1. Vatreni trougao - za zadnjicu i trbušnjake

Misionarska poza vam se možda čini dosadnom, ali neke njene varijacije čine čuda za vaše mišiće. Dok ih isprobavate, pokušavajte da stiskate mišiće zadnjice, kao i trbušne mišiće, za postizanje najboljih rezultata.

Dok je iznad vas, recite mu da se osloni i na noge i na ruke, a vi se guzom podižite ka njemu, dok on sve vrijeme stoji mirno. Ponavljajte koliko god možete.

2. Seksi osmica - za zadnjicu i trbušnjake

Još jedna od misionarskih varijacija, sa laganim zapletom.

Dok ležite na krevetu ili podu, stavite dva jastuka ispod zadnjice i podignite koljena istovremeno stiskajući trbušnjake i mišiće zadnjice. Za još bolje rezultate, pokušajte istu pozu bez jastuka i pripremite se na pravi trening!

3. Stojeća suspenzija - za ruke, zadnjicu, butine i listove

Sljedeća poza zahtijeva snagu i kod vašeg partnera, ali garantujemo - oboje ćete uštedjeti jedan odlazak u teretanu!

Stojeći jedan naspram drugog, obmotajte ruke oko njegovih ramena, a noge oko njegovog struka. Zatim učvrstite gornji dio tijela gurajući ramena i grudi ka spolja. Održavajući svoju težinu na njegovom tijelu, raditće gotovo svaki dio vašega tijela, a za još veći izazov, održavajte mišiće butina i listova stegnutim.

4. Vruća svijeća - za ruke, zadnjicu, butine i listove

Lezite na tlo licem prema gore. Rukama poduprite donji dio leđa, podignite noge i zadnjicu vertikalno prema gore. Neka vaš partner klekne ispred vas i svoje gležnjeve i koljena približi do vaših ramena. Dok on drži vaše kukove, vi držite njegova butine.

5. Most - za cijelo tijelo

Prema stručnjacima, ova poza učvršćuje svaki mišić u vašem tijelu. Spremni?!

Lezite na tlo i, pridržavajući se dlanovima i stopalima, podignite gornji dio tijela i zadnjicu, praveći izgled mosta. Pobrinite se da vam dlanovi budu u ravni sa ramenima. Naravno, u toj pozi možete da ostanete samo određeni dio vremena, ali i sa samo nekoliko sekundi, postići ćete zadovoljavajuće rezultate.

Cosmopolitan.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.