Vježbe sa kojima ćete brže doći do ravnog stomaka
Tenis je idealan za oblikovanje trbušnih mišića

Šta sve možete da vježbate napolju

Vježbe sa kojima ćete brže doći do ravnog stomaka

Vježbanje napolju, po malo hladnijem vremenu, sagorijeva neuporedivo više kalorija, brže dovodi tijelo u formu i više koristi zdravlju

Vježbanje napolju, po malo hladnijem vremenu, sagorijeva neuporedivo više kalorija, brže dovodi tijelo u formu i više koristi zdravlju. Evo nekoliko ideja za vježbe sa kojima ćete brže doći do ravnog stomaka.

Obruč

Izađite napolje i ponesite obruč. Hula-hop je odličan način za smanjivanje struka, a to je tajna i Mišel Obame. Pomjerajte samo svoj srednji dio, dok su vam gornji i donji dio tijela stabilni i pomjerajte kukove lijevo desno ili napred nazad, a ne u krug. Što duže i češće to budete radili, rezultati će biti bolji.

Lopta

Vježbe uz pomoć obične lopte za pilates angažuju duplo više mišića od tradicionalnih trbušnjaka. Isprobajte ovu vježbu: Lezite na leđa, sa rukama pored tijela i nogama na lopti. Zatim stisnite loptu između listova i butina. Stisnite mišiće na stomaku i podignite kukove osam do 15 centimetara od poda i privucite kolena ka grudima. Zadržite jednu sekundu, pa se spustite.

Tenis

Samo nekoliko setova bekhenda i forhenda po hladnom vremenu i osjetićete da vam se stomak zateže. Tenis je idealan za oblikovanje trbušnih mišića.

 

(Izvor:smedia.rs)