20 minuta vježbanja osiguraće  vam osjećaj sreće
Ilustracija

Vježbanje i sreća

20 minuta vježbanja osiguraće vam osjećaj sreće

Većina ljudi je svjesna da vježbanje izgrađuje mišićnu masu i utiče na pojačanu tjelesnu spremnost i formu, kao i na popravljanje opšteg zdravstvenog stanja. Ono pozitivno utiče i na psihu.

Grečen Rejnolds, autorka različitih bestseler izdanja i novinarka Njujork Tajmsa, napisala je čitavu knjigu, "Prvih 20 minuta", na temu povezanosti vježbanja i osjećaja sreće. U njoj tvrdi da za postizanje najvišeg stepena sreće i pozitivnih učinaka na zdravlje tokom vježbanja, nije potrebno postati profesionalni sportista.

Upravo suprotno, potrebno je puno manje napora i truda, a to je potvrdila i izjavom: "Osobama koje neguju izrazito sjedeći način života, prvih 20 minuta aktivnosti osigurava najviše prednosti za zdravlje i smanjuje rizike od bolesti. Eto, toliko je potrebno za značajnu pozitivnu razliku u stanju organizma."

Ovakav zaključak mnogima donosi olakšanje – nije potrebno svaki dan se iscrpljivati napornim vježbama ili pronalaziti dovoljno vremena u dnevnom rasporedu. Dvadeset minuta vježbanja osiguraće osjećaj sreće i doneti pozitivne učinke na zdravlje. Stručnjaci sa Univerziteta u Bristolu naglašavaju da se ljudima raspoloženje značajno popravlja nakon tjelesne aktivnosti, dok se u danima kad se ne vježba, značajno smanjuje nivo smirenosti.

 

(Izvor:smedia.rs)