Najbolje destinacije za
Foto: AD SURF Photography / Flickr.com

Top 8

Najbolje destinacije za "zimsko ljetovanje" (FOTO)

Egipat je dugov važio za omiljenu destinaciju za zimska “ljetovanja”. Međutim, zbog turbulentnih političkih promjena, prijetnji terorista i opšte nebezbjednosti, turisti se u velikom broju neko vrijeme sigurno neće vraćati u tu afričku zemlju.

Ako čeznete za “zimovanjem na plaži”, postoje mnogo bezbjednije opcije.

 

Zelenortska Ostrva

 

Foto: Sérgio Machado BRA sileiro / Flickr.com 
 

Ovaj vulkanski arhipelag nalazi se na samo jedan sat letenja od Kanarskih ostrva i garantuje sunčane decembarske dane sa prosječnom maksimalnom temperaturom od 26 stepeni Celzijusa.

 

Dubai

 

Foto: Dubai Holiday Villas - Luxury on The Palm / Flickr.com 
 

Najraskošniji od Ujedinjenih Arapskih Emirata ima vrlo prijatne zimske temperature. U ovo doba godine prosječna dnevna temperatura je 26 stepeni Celzijusa, a sunce sija osam sati dnevno.

 

Abu Dabi

 

Foto: Richard Bitting / Flickr.com 
 

Najveći od Ujedinjenih Arapskih Emirata, osim prijatnih zima, ima i brojne kulturne sadržaje. Kao i u Dubaiju, prosječna temperatura je 26 stepeni Celzijusa u decembru, a sunce sija 10 sati dnevno.

 

Oman

 

Foto: Andries3 / Flickr.com 
 

Muskat je divan grad, u kom možete uživati u brojnim kulturnim sadržajima, ali i na plaži. Prosječna temperatura je čak 27 stepeni Celzijusa.

 

Gambija

 

Foto: Mishimoto / Flickr.com 
 

Ova država važi za najmanju u kontinentalnom dijelu Afrike. Zimi temperature ovdje dostižu 30 stepeni Celzijusa.

 

Maroko

 

Foto: Andrea Moroni / Flickr.com 
 

Esauira, grad na zapadnoj obali Maroka ima divne plaže i uslove idealne za jedrenje. Prosječna temperatura je 20 stepeni Celzijusa.

 

Kanarska ostrva

 

Foto: Namaste :-) / Flickr.com 
 

Lansarote je prelijepo ostrvo sa Timanfaja nacionalnim parkom. Ovdje ćete naći nevjerovatnu kombinaciju vulkanske pustoši na sjeveru i mekoće Plaja Blake na jugu. Prosječna temperatura u decembru je 22 stepena Celzijusa.

 

Mozambik

 

Foto: Francois de Halleux / Flickr.com 
 

Portugalsko kolonijalno nasljeđe i prelijepe plaže na Indijskom okeanu čine Mozambik idealnom destinacijom za “zimsko ljetovanje”. 

Vrijedi posjetiti Kirimbas arhipeag i divno ostrvo ibo na kom su ostaci tvrđave i crkve na samoj obali. Prosječna decembarska temperatura je 29 stepeni Celzijusa.

Izvor: B92