Riješite se KANDIDE na jednostavan način
Ilustracija

Prirodni lijek

Riješite se KANDIDE na jednostavan način

Kandida je mikrogljivica iz roda kvasca. Većina ovih gljivica živi u simbiozi s čovjekom, ali ali ako dospije na pogrešno mjesto može izazvati infekciju.

Najčešći slučaj infekcije jeste kandidijaza koju izaziva “Candida albicans”, jedna od gljivica iz roda kandida. Ova mikrogljiva se uobičajeno nalazi na koži, u probavnom i genitalnom traktu, ustima i grlu.

Do infekcije, odnosno, prekomjernog razmnožavanja i širenja gljivice dolazi kada je iz određenih razloga poremećena ravnoteža između gljivice i bakterijske flore koja reguliše njeno razmnožavanje.

Ako imate problema s kandidom, donosimo vam jedan jednostavan recept za rješenje ovog problema, a sve sastojke za ovo efikasno sredstvo protiv kandide najvjerovatnije već imate u svojoj kuhinji.

Potrebno vam je: 1 čaša jogurta; 2 čena bijelog lika; 1 šargarepa; pola kašičice đumbira; pola kašičice cimeta.

Priprema: Izrendajte šargarepu, bijeli luk i đumbir pa sve dodajte u jogurt. Dodajte i cimet, sve lijepo izmiješajte, ostavite da malo odstoji i jedite kao salatu jednom dnevno.

(Telegraf.rs)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.