Novi hakerski napad, mijenjajte svoje lozinke!
Ilustracija

Procurilo na hiljade lozinki

Novi hakerski napad, mijenjajte svoje lozinke!

Ponovo mijenjajte svoje lozinke, ovog puta Dropbox, za svaki slučaj, jer je servis navodno hakovan i hiljade lozinki "isplivale" su na net!

Snouden nas je nedavno upozorio da se okanemo Dropboxa, Facebooka i Googla, jer nisu sigurni po nas i podatke i ispada da je za Dropbox zaista bio u pravu. Na Reddit sajtu osvanulo je nekoliko stotina lozinki i naloga, koji su otkriveni u hakerskom napadu na Dropbox servis i neki korisnici potvrdili su da su lozinke i korisnička imena pravi, piše TNW, prenosi Mondo.

Ne postoji objašnjenje odakle lozinke i korisnička imena dolaze, odakle su izvađeni, ali izvor iza Reddit objave kaže da je to samo deo od 7.000.000 hakovanih naloga i traži Bitcoin donacije da nastavi sa svojim objavama i dalje.

S druge strane Dropbox tvrdi da nisu hakovani i da su lozinke i korisnička imena "nesrećnim slučajem ukradeni sa drugih servisa i mjesta" i da je kompanija pokrenula "reset password" funkciju za sve naloge za koje postoji sumnja da su napadnuti.

Isti izgovor za curenje podataka iskoristio je dan ranije i Snapchat, sa kojeg je ukradeno i objavljeno preko 100.000 privatnih fotki i video zapisa korisnika.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.