Internet koristi oko 365.000 Crnogoraca
Ilustracija

Istraživanje

Internet koristi oko 365.000 Crnogoraca

Crna Gora je, prema istraživanju koje prati broj aktivnih internet korisnika, zauzela 132. mjesto od ukupno 198 država.

Prema istraživanju koje objavljuje Internet Live Stats, Crna Gora ima 364,98 hiljada aktivnih internet korisnika. To je, kako se navodi u istraživanju u koje je agencija Mina imala uvid, dva odsto više u odnosu na prošlu godinu, odnosno rast za 8,18 hiljada korisnika.

Srbija je zauzela 70. mjesto sa 4,7 miliona aktivnih internet korisnika. Rumunija se našla na 41. mjestu sa 11,18 miliona korinsika, Mađarska na 50. sa 7,39 miliona, Bugarska na 76. sa 4,08 miliona, Hrvatska na 86. sa 2,78 miliona, a Bosna i Hercegovina (BiH) na 90. sa 2,58 miliona.

Ubedljivo najviše korisnika ima Kina 641 milion, a slijede Sjedinjene Američke Države (SAD) sa 279 miliona i Indija sa 243 miliona.

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.