Smartfon pod operativnim sistemom "Android 4.4 KitKat".

Francuska kompanija "Viko" predstavila

"Sanset" smartfon od 70 eura

Francuska kompanija "Viko" je predstavila "sanset", smartfon pod operativnim sistemom "Android 4.4 KitKat".

Konstruktor računa prije svega na model u boji i posebno privlačnu cijenu, jer će, kako je najavljeno, biti manja od 70 eura, odnosno iznosiće 69,90 eura.

S ekranom WVGA (800 x 480 piksela) od četiri inča, "sanset" će moći da uđe u svaki džep.

Posjeduje dvojezgarni procesor od 1,3 gigaherca, a uz njega ide i 512 megabajta RAM memorije i 4 gigabajta interne memorije, koja će moći da se proširi zahvaljujući memorijskoj kartici "microSD" (do 32 gigabajta).

U telefon su ugrađena i dva fotografska aparata - jedan od dva megapiksela na poleđini i drugi od 1,3 megapiksela na prednjoj strani, objavljeno je danas na veb sajtu lesmobiles.com.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.