Apple izgubio još jednu bitku od Androida?!
Foto:uted.org

Nadmašio iOS

Apple izgubio još jednu bitku od Androida?!

Čini se kao da je Apple izgubio još jednu bitku protiv Androida. Sudeći po poslednjim podacima kompanije Net Applications, korišćenje Androida sada nadmašuje iOS, operativni sistem koji koriste iPhone i iPad.

Ova kompanija mjeri saobraćaj na internetu preko 160 miliona mjesečnih posjeta. 
Izvršni direktor Apple već neko vrijeme se ruga Android tabletima tvrdeći da ih niko ne koristi, a prošle godine je izjavio: „Ne znam šta rade ti drugi tableti. Mora da stoje u skladištu ili na policama u prodavnici ili čak u nečijoj donjoj fioci“. 
Međutim, čini se da više nije u prilici da se šali sa Androidom. Veb saobraćaj ka Androidu je veći nego onaj ka iOS-u po prvi put u istoriji. Ovo pokazuje da korisnici Androida počinju da budu angažovaniji kada su njihovi uređaji u pitanju i koriste ih sve više i više. 
Međutim, šta sve ovo znači za Apple? Android već godinama ima prednost u tržišnom udjelu, ali Apple nema nikakavih problema usled toga, naprotiv, kompanija sasvim lijepo posluje a prodaja iPhonea raste. 
Jedini pravi rizik mogao bi da bude napuštanje developera i njihov prelazak na Android koji ima više korisnika koji su sada po prvi put i angažovaniji sa svojim uređajima.

(b92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.